Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

8 blogs die mij inspireren, informeren of motiveren

2 reacties

“No man is an island” is een bekende quote van John Donne. Wat mij betreft geldt dat voor iedereen, maar zeker voor bloggers. We worden allemaal door anderen beïnvloed en bewust of onbewust voeden anderen ons. Isaac Newton zei het zo “If I have seen a little further it is by standing on the shoulders of Giants.”

Ook ik word beïnvloed door anderen. Door mensen die ik ken, blogs die volg, boeken die ik heb gelezen. Met deze blog geef ik je een kijkje in 8 blogs die ik volg. Het gaat om mensen of organisaties die mij inspireren, informeren of motiveren. Jou misschien ook! Lijst is in willekeurige volgorde.

 1. Lazarus Magazine
  De opvolger van Zinvloed, het blogplatform van de EO, wil nieuwe woorden en vormen vinden voor geloof. In de paar maanden dat ze bestaan zie ik een oprecht zoektocht naar de kernwaarden van het geloof en hoe die woorden te geven die ook de moderne mens aanspreken.
 2. Storyline
  Storyline is het bedrijf van Donald Miller, in Nederland vooral bekend van Blue Like Jazz (vertaald als Puur). Storyline helpt mensen ‘een beter verhaal te leven’. Op hun blog vooral berichten over persoonlijke ontwikkeling: hoe om te gaan met tegenslagen, met je imperfecte ik, met anderen. Maar ook veel bemoedigingen om verder te ontdekken wie je bent.
 3. ReKnew/Greg Boyd
  Als theoloog, voorganger en schrijver heeft Greg Boyd heel wat te vertellen. ReKnew is de naam van het platform dat hij daarvoor gebruikt. De boodschap van Greg Boyd stelt Gods liefde en zijn Koninkrijk centraal. Daarmee geeft hij soms andere antwoorden dan gebruikelijk, maar wel altijd Bijbels gefundeerd.
 4. Philip Yancey
  Wie kent Philip Yancey niet? Schrijver van boeken als ‘Genade, wat een wonder!’, ‘Jezus zoals ik Hem niet kende’ en ‘Waar is God als ik pijn heb?’. Yancey weet steeds weer woorden te geven aan die dingen in mijn hart en leven die zwak zijn, die pijn doen of die bedolven raken onder stof of modder. Door oog te hebben voor vragen en verwondering.
 5. OneWorld
  ‘Platform over mondiaal denken en groen doen.’ Zo noemt OneWorld zich. Het platform (website, magazine, events) richt zich op het nadenken over groen leven, duurzaamheid, ontwikkeling, globalisme, voedsel en meer van dat soort belangrijke, maar complexe zaken. Het brengt informatie en inspiratie om breder te denken en inderdaad groener te doen.
 6. Alfred Muller
  Journalist Alfred Muller woont al bijna 25 jaar in Jeruzalem en schrijft van daaruit voor diverse christelijke media over Israël en Palestina. Op zijn site publiceert hij een mix van zijn artikelen; nieuws, achtergronden, analyses of soms gewoon zijn eigen mening. Onafhankelijk, maar met een andere invalshoek dan veel andere media en daarom goed voor de balans.
 7. Creatov
  Onder de naam Creatov schrijft mijn vroegere collega bij Agapè Wouter van der Toorn op internet. Over zijn geloof, gebrek daaraan, hervinden daarvan, maar ook over kerk-zijn en over zijn andere passie: technologie, internet en nieuwe media. Lekkere combi voor christenen en kerken die ook digitaal bij willen blijven.
 8. Micah J Murray
  Rauw, eerlijk en direct. Micah J Murray heeft een achtergrond van misbruik in een sektarische omgeving en dealt daarmee. Niet dat hij zielige blogs schrijft, integendeel: hij fileert haarfijn en scherp daar waar het evangelicale (Amerikaanse) christendom de bocht uit vliegt. Of waar hij zelf mee worstelt en de hoop die hij daarin tegenkomt.

Welke blogs volg jij?

2 thoughts on “8 blogs die mij inspireren, informeren of motiveren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.