Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

Waarom ik vandaag geen blog plaats

2 reacties

Ik wil graag elke week een blog plaatsen. Ik geloof dat consistentie in mijn schrijven goed is en dat jullie het als lezer verdienen dat ik mijn schrijven serieus neem. Dus zorg ik ervoor dat er iedere vrijdag iets op mijn blog verschijnt dat wat mij betreft het lezen waard is.

Deze week is echter anders. Op de een of andere manier lukt het niet. Ik heb gestoeid met blogs, ik heb zitten denken, mijn gedachten gepusht, beginnetjes gemaakt, alles geprobeerd. Maar ik kwam niet verder dan halve ideeën en slecht uitgewerkte thema’s. In ieder geval niet tot dingen die wat mij betreft al het lezen waard zijn.

Ik werd er een beetje wanhopig van. Naarmate de vrijdag naderde voelde ik spanning opbouwen. Ik pushte nog harder en liep nog harder vast in halve ideeën en slecht uitgewerkte thema’s. Ik werd serieus een beetje paniekerig van het idee dat ik niets zou kunnen plaatsen. Dat kan immers niet, mensen verwachten iets van mij.

Het voelde of mijn blog afhing van die ene post van deze vrijdag. Alsof het niet goed meer zou gaan als ik een week gedwongen moest overslaan. Het voelde alsof ik zou falen. Dit is geen overdrijving, het moeten werd steeds groter in mijn hoofd. Mijn geloofwaardigheid stond op het spel.

Toen moest ik aan mijn blog van een paar weken geleden denken: Ik ben niet mijn blog. Mijn blog is mooi en goed en leuk en belangrijk, maar het definieert niet wie ik ben. En jij bent ook mijn blog niet. Ik ben erg blij dat je mijn blog leest, maar jij bent niet alleen afhankelijk van wat ik schrijf.

En toen drong tot me door dat ik mezelf dat oplegde waarvan ik juist graag bevrijd wil worden: de drang om dingen te doen en het geloof dat daar je waarde van afhangt. Weg ermee! Mijn leven, mijn blog, mijn zelfwaarde hangt niet af van de vraag of ik deze week iets plaats of niet. Het is geen paniek of schuldgevoel waard. Ik kan het loslaten. Dus dat doe ik dan ook.

Dat, beste lezer, is de reden waarom ik vandaag geen blog plaats.

2 thoughts on “Waarom ik vandaag geen blog plaats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.