Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

Muziek die me raakt: Jon Foreman – All of God’s Children

2 reacties

Zo af en toe kom ik ze tegen: liedjes waar ik kippenvel van krijg. Het is niet alleen goede muziek, maar het raakt me dieper. Het weet diepe verlangens te verwoorden of iets los te maken in mijn hart. Net als vorig jaar, wil ik in deze vakantieperiode een aantal van die liedjes delen.

Ik heb de neiging om bij alle liedjes hele lappen tekst op te schrijven, om uit te leggen waarom de muziek me zo raakt. Die lappen tekst zijn dan nodig omdat ik eigenlijk niet onder woorden kan brengen wat mijn hart en gevoel uitroept. Waarom dit lied me raakt is echter in één woord samen te vatten: hoop. Hoop op wat komt, zonder de ogen te sluiten voor wat er is.

Ik vind Jon Foreman, en daarmee ook Switchfoot, een van de grootste profetische stemmen van zijn generatie. Niet de als profetie gemaskeerde veroordeling van mensen die precies menen te weten wanneer de wederkomst zal zijn of welke tsunami een straf is voor welke zonde. Jon Foreman legt in zijn muziek zijn vinger bij schoonheid, bij hypocrisie, bij geloof, bij hoop en zegt: ‘Kijk dit eens’. En dan kijk ik en dan voel ik en dan weet ik niet wat ik moet zeggen.

Jon Foreman – All of God’s Children

When the things that you can’t hold on to
Are the ones that you wish you could keep
Are you really ready to pay for love
If it costs you everything?

All of God’s children
All of God’s children
Shining underneath
Shining underneath

I believe in a world that’s beyond me
I believe in a world I ain’t seen
Past the glass, and shotgun shacks
And violent, faceless, racist facts
I believe in a world that’s made clean

All of God’s children
All of God’s children
Shining underneath
Shining underneath

Underneath these wars
Underneath these walls
Underneath the bullet holes
I still don’t know who we are
But it’s shining underneath

Oh, I’ve been waiting for love to give birth
New life to show pain it’s worth
I’ve been waiting for peace on earth
Like a new born child
Oh, like a new born child
Shining underneath

Is there a well that won’t run empty?
Is there a friend that can’t be bought?
Do you find them when you’re thirsty?
Learn the lesson that can’t be taught

All of God’s children
All of God’s children
Shining underneath
Shining underneath

2 thoughts on “Muziek die me raakt: Jon Foreman – All of God’s Children

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.