Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

Muziek die me raakt: The Listening – Lovely Red Lights

2 reacties

Zo af en toe kom ik ze tegen: liedjes waar ik kippenvel van krijg. Het is niet alleen goede muziek, maar het raakt me dieper. Het weet diepe verlangens te verwoorden of iets los te maken in mijn hart. De vakantieperiode is een mooie tijd om een aantal van die liedjes te delen. (Voor muziek die me eerdere jaren raakte, klik hier.)

De afgelopen jaren schreef ik daar flinke teksten bij, met wat me raakte in het lied en waarom. Dit jaar wil ik de muziek meer voor zichzelf laten spreken en mijn teksten zo kort mogelijk houden.

Deze tekst schreef Gabriël Wilson (op de foto, leadzanger) over Amsterdam en hij tekent een grimmig beeld van drugs en prostitutie. In deze wereld ziet de dood er eigenlijk wel goed uit. Wat me raakt is dit beeld van dood, maar ook van de hoop aan het eind. Ook in deze plek is namelijk een kerk. Eigenlijk twee: een heilige en een heidense (het Paradiso). Er gaat daarom nog iets anders door de straten en grachten van Amsterdam, naast de dood: “On the wind the Spirit will go”. En dan gebeurt het.

Helaas kon ik dit nummer met geen mogelijkheid op internet vinden en er is dus geen legale mogelijkheid voor mij om het te delen. Het nummer is wel te koop bij bijvoorbeeld iTunes, de Google Play store of op Amazon voor 99 cent. Daarmee support je natuurlijk wel de artiest! Of je leent mijn cd…
Edit: Hij staat dus wel online, met dank aan Mark voor het vinden.

The Listening – Lovely Red Lights

Downtown, dirty brick roads
Wind is blowing hard through your clothing
Neon always stays on
Only makes the drugs a little less boring
There’s a man on the side of the road
Who got himself a hit for 20 Euro
Tonight, death looks right
Floating on a sea of lovely red lights

Hum drum, through the Centrum
Window tricks for curious sons
Three bodies for your pleasure
You see the girl who’s looking undone
Pick her out to take her home
Or get it right there for 70 Euro
Tonight, death looks right
Floating on a sea of lovely red lights

Time to rest your eyes
Daylight follows
… steals the joy that bring you sorrow

In the place where men discover
There’s a church the red lights cover
One sacred, one profane
Two thoughts attacking each other
On the wind the Spirit will go
Through the canals to the Paradiso
At night, one red light
Lost its fire, turns to white

2 thoughts on “Muziek die me raakt: The Listening – Lovely Red Lights

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.