Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

Nieuwe blog, nieuwe stijl, nieuwe start

4 reacties

Morgen is de grote dag: 1 juli. Het einde van mijn blogloze half jaar en de doorstart van deze site. Ik voel me als een hardloper die na een verplicht aantal maanden rust weer mag gaan lopen. Het zijn nog geen marathons en misschien zit ik niet meteen op mijn oude niveau, maar ik ‘mag’ weer! Zoals de benen van een hardloper rusteloos zijn tot ze gelopen hebben, zo ben ik al een tijdje rusteloos omdat ik weer wil gaan schrijven.

Het is een nieuwe start en ik zou geen blogger zijn als ik niet iets zou delen van het afgelopen half jaar. Eén conclusie is in ieder geval meteen al duidelijk: ik ga door. Dit half jaar is mijn verlangen om te schrijven alleen maar versterkt. Deze blog is mijn manier om wat God in mij legt door te geven aan anderen. Hier ligt mijn hart. Meer nog soms dan ik dingen kan vertellen, kan ik ze schrijven.

De afgelopen maanden hebben me 3 dingen gebracht.

1. Bezinning op mijn boodschap

Wat is de kern van wat ik wil brengen? Deze tijd gaf me een hernieuwde focus op mijn boodschap. Het is niet veel veranderd, maar wel verscherpt. De kern is samen te vatten in ‘Gods liefde gaat over vrijheid en aanvaarding, voor jezelf en anderen’. Het moet bij mij nog steeds beter doordringen wat dat betekent, dus ik heb voorlopig nog wel wat om over te schrijven. Op de (vernieuwde!) Over Mij-pagina lees je hier wat meer over.

2. Zicht op mezelf

Ik was moe van het bloggen en vroeg me af wat ik te bieden had. Maar zoals uit de inleiding al duidelijk was: ik heb inmiddels weer zin om te bloggen. Ik weet ook beter wat ik te bieden heb. Dat de kern van het vorige punt ook echt is waar ik over wil schrijven. Dat het me gewoon niet lukt om gladde praatjes te verkopen. Het is niet altijd fijn om mislukkingen en twijfels toe te vertrouwen aan het www, maar ik kan eigenlijk niet anders dan mezelf op die manier laten zien. En ik geloof dat jij daar het meest bij gebaat bent.

3. Ruimte voor redesign

Als je dan terugkomt, doe het dan goed. Dat was een beetje mijn gedachte en daarom wilde ik deze site ook wat professioneler inzetten. Je kijkt nu naar het resultaat. De algemene opzet is hetzelfde, de stijl is iets anders. Ik heb nagedacht over een logo en een pay-off, die hopelijk snel duidelijk maken waar mijn site over gaat. Ik heb een fotoshoot gehad, met mooie foto’s voor de banners en Over Mij-pagina (met dank aan Judith Simon!). En een geheimpje: de foto onderaan de Over-Mij-pagina is voor zover ik weet de enige op het hele internet waar mijn dochtertje opstaat…

Het grappige is dat ik door het schrijven, ook het verlangen heb om het meer te vertellen. Dus nog een vernieuwing: je kunt me boeken om te komen spreken, in je dienst, bijeenkomst, wat dan ook!

Tot slot: Welkom

Vergeef me dat ik in deze preview-post vooral over mijzelf praat. Volgende week ga ik weer ‘echt’ bloggen. Ik wil vooral nog kwijt dat ik jou gemist hebt, mijn lezers gemist heb. Ik miste het contact met lezers, al is het indirect.

Dus ook voor jou: Welkom terug! Ik ben blij je weer te kunnen ontvangen op mijn site. Ik hoop dat je je snel weer thuis voelt.

Zoals ik al zei: het contact met mijn lezers is vaak indirect en vooral eenrichtingsverkeer. Vaker dan me lief is. Wil je wat laten horen, een vraag stellen of gewoon gedag zeggen? Graag! Dat kan in de comments hieronder, op Facebook, of via de mail: gedag@matthijsdendekker.nl en vraag@matthijsdendekker.nl.

Wil je automatisch een mail krijgen als ik een nieuwe blog plaats? Vul dan hier je e-mailadres is.

Tot volgende week!

4 thoughts on “Nieuwe blog, nieuwe stijl, nieuwe start

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.