Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

violet burning

Muziek die me raakt: The Violet Burning – Invitacion Fountain

Een reactie plaatsen

Zo af en toe kom ik ze tegen: liedjes waar ik kippenvel van krijg. Het is niet alleen goede muziek, maar het raakt me dieper. Het weet diepe verlangens te verwoorden of iets los te maken in mijn hart. De vakantieperiode is een mooie tijd om een aantal van die liedjes te delen. (Voor muziek die me eerdere jaren raakte, klik hier.)

De afgelopen jaren schreef ik daar flinke teksten bij, met wat me raakte in het lied en waarom. Dit jaar wil ik de muziek meer voor zichzelf laten spreken en mijn teksten zo kort mogelijk houden.

Wat me bij dit lied raakt is de dubbele uitnodiging: kom en vind vrijheid en genezing, tegelijk met de oproep: ga! ‘Heal me’ en ‘I will follow’ worden door elkaar gezongen. Door de opsomming van de zwakke, vermoeide, gebrokene, dorstige klinkt het ‘I will go’. Een betere samenvatting van hoe mijn verlangen naar God vaak klinkt is niet te vinden.

The Violet Burning – Invitacion Fountain

All who are weak
All who are weary
Come to the Rock
Come to the Fountain
All who have sailed
On the rivers of heartache
Come to the sea
Come on and be set free

If You lead me Lord,
I will follow
Where You lead me Lord,
I will go
Come and heal me Lord,
I will follow
Where You lead me Lord,
I will go

All who are weak
All who are weary
Come to the Rock
Come to the Fountain
Let all who have climbed,
The mountains of heartache
Reach to the sky
Come on, and give your life

All who are weak
All who are weary
All who are tired
All who are thirsty
All who have failed
All who are broken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.